Hlavní obsah

Zpěvačka gospelů Stirská se stala podporovatelkou českých hospiců

PRAHA

Zpěvačka a zakladatelka netradičního souboru Gospel Time Zuzana Stirská se stala patronkou Nadačního fondu Umění doprovázet. Hlavním posláním fondu je podpora hospiců a hospicového hnutí v České republice.

Článek

„Co se týká mého patronství, velmi jsem tuto nabídku přivítala, a to hned z několika důvodů,“ řekla Zuzana Stirská. „Mám své hluboké a nezapomenutelné osobní zkušenosti s doprovázením několika svých nejbližších a vím, jak je pro umírajícího člověka důležité mít pocit, že není v tomto těžkém úseku ponechán o samotě, že někomu na něm stále záleží. Nechtěla bych sama zažít vědomí, že se ke konci stávám břemenem, které okolí zatěžuje a které se mne chce zbavit. Pomoz tedy druhým vyhnout se tomu, čím bys nerad prošel sám,“ doplňuje zpěvačka.

Podle jejích slov se nyní ve společnosti velmi rozšířila podpora dětí, dětských domovů. „Je daleko půvabnější vystavovat svoji tvář spolu s roztomilými kukadly dětí než vedle starých, mnohdy ne velmi půvabných obličejů. Jsem daleka toho, odsuzovat podporu jakéhokoli druhu, která někomu či někde přináší dobro. Od přírody jsem ale individualista a nerada chodím s proudem tam, kam běží davy. V činnosti Nadačního fondu Umění doprovázet je přitom tolik kam běžet, že se raději odděluji od davů a budu doufat, že za nějaký čas, a snad i díky našemu malému přispění, se dobří lidé rozběhnou rovnoměrně všemi směry, tedy i tímto,“ vysvětluje své rozhodnutí Zuzana Stirská.

Reklama

Výběr článků

Načítám