Hlavní obsah

Sarkozy prý požádal bývalou modelku o ruku

Právo, DPA, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍZ

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy prý požádal svou přítelkyni, bývalou modelku a nyní zpěvačku Carlu Bruniovou o ruku. Tvrdí to „dobře informované zdroje“, které v úterý citoval italský list La Stampa s tím, že odpověď má dostat do konce ledna.

Článek

Jednou z údajných indicií zájmu šéfa Elysejského paláce o manželský svazek s Bruniovou je prohlášení její matky, které by se prý moc líbilo, kdyby se Carla stala první dámou Francie. „Ale nechtějte po mně, abych řekla víc. Opravdu nemohu, slíbila jsem to a přísahala, že budu mít pusu zašitou. My matky nakonec vždy mluvíme příliš,“ řekla listu  Marisa Bruniová Tedeschiová.

Sarkozyho vztah s Carlou Bruniovou v úterý dominoval francouzským médiím. Všechna jiná žhavá témata jako sporné obchody s Libyií Muammara Kaddáfího či mrznoucí bezdomovci ve stanech na březích Seiny v Paříži šla stranou.

„Je jako rocková hvězda,“ napsal o Sarkozym list Le Parisien. Dokonce i konzervativní deník Le Figaro věnoval prezidentovi a jeho přítelkyni půl strany. A nezaspala ani část opozice. Místopředsedkyně krajně pravicové Národní fronty (FN) Marine Le Penová prohlásila, že Sarkozy se zveřejněním románku s Bruniovou snaží odvést pozornost od problémů, s nimiž se Francie potýká. „Je to jen laciný vánoční dárek,“ řekla Le Penová.

Naproti tomu opoziční socialisté i vládní Sarkozyho strana, Svaz pro lidové hnutí (UMP), nechtějí nic komentovat, protože prý jde o prezidentovu ryze soukromou záležitost.

Divoká minulost Sarkozyho přítelkyně

Média propírají i minulost Sarkozyho přítelkyně a tvrdí, že Carla má pověst „požíračky mužů“. Jejími partnery byli kromě jiných zpěvák skupiny Rolling Stones Mick Jagger a kytarista Eric Clapton a měla údajně i vztah s bývalým premiérem Laurentem Fabiusem. Jistou dobu žila také s vydavatelem Jeanem-Paulem Enthovenem, provdala se však za jeho syna Raphaela, s nímž se mezitím rozešla, ačkoli spolu mají šestiletého syna.

„Monogamie mě příšerně nudí. Monogamní jsem čas od času. Láska trvá dlouho, ale žhavá touha dva nebo tři týdny,“ řekla Bruniová v únoru pro Le Figaro.

Reklama

Výběr článků

Načítám