Hlavní obsah

V pořadu StarDance padla nečekaná nabídka k sňatku

Do finále televizní taneční soutěže StarDance sice postoupil akrobatický lyžař Aleš Valenta s Ivou Langerovou, ale nejšťastnější byla v sobotu podle přítomných tanečnice Simona Švrčková. Její přítel se jí totiž po skončení přenosu zeptal, zda si ho vezme.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Zásnubní polibek Simony Švrčkové a jejího přítele Tomáše.

Článek

Partner Švrčkové Tomáš ji nečekaně předal kytici a zeptal se jí, jestli si ho vezme. Pak jí navlékl prstýnek za velkého potlesku novinářů i soutěžících.

Simona Švrčková (24) vystudovala Fakultu tělesné výchovy v Olomouci a chce ještě studovat pedagogiku pro mateřské školky. V současnosti ji plně zaměstnává závodní tancování, kterému se věnuje od třinácti let. Žije v Ostravě, ráda lyžuje, bruslí, plave a chodí na procházku se svými psy. V sobotu večer se ji vyplnilo životní moto: Čekej to nejhorší, doufej v to nejlepší.

Schmitzer s grácií

Podle porotce Richarda Hese Simonin taneční partner Jiří Schmitzer zvládl pohyb po parketu "s grácií" a také podle Tatiany Drexler vypadal herec elegantně. "Podařilo se vám dobře prezentovat partnerku, určitě jste ji nezastínil," dala se ne bez jisté ironie slyšet tato profesionální tanečnice a trenérka. Ovšem kroky tanga byly podle porotce Zdeňka Chlopčíka "nehodnotitelné".

Valenta s Langerovou předvedli paso doble a quickstep. Jako tradičně se dočkali výborného hodnocení. "Sportovní až sprintové tance mne baví," přiznal Valenta, z něhož se podle Drexlera stal ke konci soutěže opravdový tanečník. Za oba tance dostal pár dokonce 76 bodů z možných 80, což bylo nejvíce ze všech aktérů klání.

Vilhelmová s Čadkem, čerstvým mistrem republiky profesionálů v latinskoamerických tancích, v sobotu zatančili waltz a paso doble. U pasa doble ocenila porota i moderátor Marek Eben práci rukou herečky. "Já jsem poprvé ve StarDance měl mrazení v zádech," prohlásil poté obávaný porotce Hes.

Finále soutěže se bude konat v sobotu 22. prosince. Při té příležitosti převezme nový majitel vyprané, podepsané a zarámované tréninkové legíny Jiřího Schmitzera, jejichž cena zatím v dražbě dosáhla 200 000 korun. Částka poputuje na konto humanitární organizace Člověk v tísni.

Do finále jde Aleš Valenta s Ivou Langerovou a Petr Čadek s Tatianou Vilhelmovou. Každý z nich zatančí čtyři tance, svůj nejlepší standard, svou nejlepší latinu, dále volný tanec podle svého výběru, tzv. free styl a tanec, za který dostal nejvíce bodů. Na parketě se představí úplně všechny páry soutěže, které zatančí ukázky ze svých nejlepších tanců.

Na závěr prý bude překvapení. Všechny páry se předvedou na písničku, kterou napsal a živě zazpívá moderátor Marek Eben.

Podle informací Práva Česká televize příští rok uvede třetí řadu StarDance.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám