Hlavní obsah

Mít doma odlitek poprsí Heleny Zeťové stojí 55 000 korun

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jak jsme již informovali, v pražském hotelu Mandarin Oriental se konala charitativní dražba odlitků poprsí slavných českých žen. My jsme nyní zjistili, za kolik se které poprsí vydražilo. Celkem aukce vynesla 735 000 korun, které putovaly na pomoc pro boj s rakovinou prsu. Muže by mohlo zajímat, že zakoupení odlitku prsou Heleny Zeťové vyjde na několik desítek tisíc korun.

Článek

Nejlépe dopadl odlitek poprsí Sáry Saudkové, za který dal zájemce 170 000 korun. Autorem odlitku byl Jan Saudek. Poprsí Alice Bendové vystoupalo na 80 000 korun. Projektu se účastnila i Tonya Graves, jejíž odlitek se vydražil za 75 000 korun.

Další dražené odlitky patřily například Daře Rolins (28 000), Heleně Zeťové (55 000), Zuzaně Belohorcové (60 000) či Barbaře Nesvatbové (70 000).

Výtěžek z projektu a aukce věnuje pořádající značka Roxy asociaci Mamodiagnostiků, která sdružuje lékaře specializující se na prevenci a diagnostiku rakoviny prsu a neziskové organizaci Mammahelp.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám