Hlavní obsah

Halina Pawlovská představila kalendář Pirelli pro rok 2008

Novinky, Jakub Kynčl
PRAHA

Populární moderátorka a spisovatelka Halina Pawlovská představila ve čtvrtek dopoledne v pražské restauraci China Fusion kalendář Pirelli pro rok 2008. Pečlivě vybírané modelky fotil uznávaný fotograf Patrick Demarchelier. Česká premiéra pověstného kalendáře se konala týden po uvedení kalendáře v Šanghaji, kde se také letošní ročník fotil.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Halina Pawlovská s novým ročníkem kalendáře

Článek

Kalendář Pirelli si za 44 let své existence vybudoval velmi vysokou prestiž a není k prodeji jen tak pro kohokoliv. Každý rok vychází v různě limitovaném počtu, letos se bude z jeho výjimečnosti těšit pouze 23 tisíc lidí na celém světě. Jedním z těch, kteří dostanou kalendář darem, bude například prezident České republiky Václav Klaus. Jeden exemplář se bude také dražit na charitativní účely.

:. Modelka Caroline Trentiniová. Foto: kalendář Pirelli 2008

Dostat se do kalendáře Pirelli je pro modelku něco velmi ceněného a nabídka na jeho focení se neodmítá. Za celou čtyřiačtyřicetiletou historii se do něj podařilo probojovat pouze dvěma Češkám - Evě Herzigové a Karolíně Kurkové. Letos je hlavní hvězdou proslavená asijská herečka Maggie Cheungová, která si zahrála například ve filmu Police Story po boku Jackieho Chana.

V minulosti pro kalendář pózovaly např. Naomi Campbellová, Cindy Crawfordová, Jennifer Lopezová, Kate Mossová či Sophia Lorenová.

Pravdou je, že všechny modelky, které jsme na záběrech z focení kalendáře Pirelli viděli, vykazovaly extrémní štíhlost a působily jako reklamy na hlad. Halině Pawlovské to také nedalo a rýpla si: "Věděli jste, že dříve byly modelky průměrně o osm kilogramů hubenější, než průměrné ženy, a teď je to již o 23 kilo? To já jen tak..."

Ještě lepší hlášku pak přidala během promítání krátkého filmu, který ukazoval, jak se celý kalendář fotil: "Uvažovala jsem nad nějakým bonmotem, ale ono by se to asi u této příležitosti nehodilo. Například: Figura, kost a kůže - ke štěstí ti nepomůže. To bych tu asi říkat neměla, tak se raději sama cenzuruju," řekla se smíchem moderátorka, která svou poznámkou odbourala asi všechny, vyjma zástupců firmy Pirelli.

:. Modelka Du Juanová. Foto: kalendář Pirelli 2008

Mistr portrétní fotografie Patrick Demarchelier se ujal focení pro kalendář Pirelli již podruhé. Ze své druhé zkušenosti z focení tohoto kalendáře byl nadšený podobně jako poprvé v roce 2005. "Fotili jsme opravdu nezapomenutelné tváře: fascinující směs orientálního a západního," řekl Demarchelier.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám