Hlavní obsah

V Itálii předvolali k soudu kačera Donalda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEAPOL

Soud v Neapoli předvolal k přelíčení komiksové postavy Tweetyho, Mickeyho Mouse, kačera Donalda a jeho přítelkyni Daisy. Právníci se domnívají, že jde o administrativní chybu, napsala agentura AP.

Článek

Soudní řízení se týká údajného padělání figurek komiksových postav z dílen společností Disney a Warner Bros. Namísto názvu obou firem se však v předvolání k soudu jako poškozená strana objevili "Titty, Paperino, Paperina, Topolino", jak se komiksoví hrdinové v Itálii jmenují.

"Bohužel nemohou přijít, jsou to obyvatelé Disneylandu," žertovala Fiorenza Sorottová, viceprezidentka italské pobočky společnosti Disney. "Určitě nás však těší, že tyto postavy někdo považuje za skutečné. Je to přesně to, o co se snažíme," dodala.

Neapolský soud bude muset nechat předvolání přepsat, což pravděpodobně zdrží celý proces. "Jen musíme doufat, že komiksové hrdiny nebude nikdo stíhat za to, že se nedostavili k soudu," vtipkovala právnička Disney Cristina Ravelliová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám