Hlavní obsah

Němka porodila poprvé v 64 letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zcela zdravou holčičku porodila čtyřiašedesátiletá Němka. Je to její první dítě po dlouhých letech bezvýsledných pokusů otěhotnět a po několika potratech. Informovala o tom německá média, podle nichž jde o nejstarší Němku, která porodila zdravé dítě.

Článek

"Matce i dítěti se daří dobře," oznámil doktor Elias Karam z kliniky v Aschaffenburgu v Bavorsku, kterého citoval na svých internetových stránkách časopis Der Spiegel. Dítě, které přišlo na svět císařským řezem, však váží pouhé dva kilogramy.

O světový rekord ovšem nejde. Koncem roku 2006 porodila sedmašedesátiletá Španělka dvojčata. Rovněž dvojčátka přivedla na svět ještě rok předtím šestašedesátiletá rumunská důchodkyně.

Němka se obrátila na doktora Karama, když si předtím nechala v zahraničí implantovat vajíčka pětadvacetileté dárkyně oplodněná spermatem svého manžela, jemuž je rovněž čtyřiašedesát let. Dárcovství vajíček není v Německu povoleno.

"Tato žena za mnou přišla, protože potřebovala mou pomoc. Jako lékař jsem ji přislíbil, aniž bych kladl otázky," prohlásil doktor Karam.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám