Hlavní obsah

Titul Miss Bohemia vybojovala Kateřina Šonková až napodruhé

Právo, Helena Vacková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Plicní embolie loni zhatila plány Kateřině Šonkové zabodovat v tradiční soutěži krásy Miss ČR. Ta se však letos do klání o nejkrásnější ženu republiky přihlásila znovu. A vyplatilo se jí to. V pátek v Hradci Králové totiž vyhrála Miss Bohemia, semifinálové kolo Miss ČR 2008.

Článek

"Loni jsem prošla prvním konkursem, ale těsně před semifinálovým kolem jsem bohužel musela kvůli nemoci ze soutěže odstoupit," řekla Právu dlouhovlasá blondýnka s mírami 88-68-99. Dvacetiletá kráska z Prahy přiznala, že už odmalička je soutěživý typ a má ráda zábavu. Proto se přihlásila i do téhle soutěže.

Kateřina Šonková se ve své volné disciplíně inspirovala šou zpěváka Dana Nekonečného. Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

A co bylo pro ni v pátek nejtěžší? "Nic! Na všechno jsem se těšila a všechno mě bavilo," odpověděla suverénně vystudovaná kadeřnice s maturitou v oboru management a podnikání. V současné době se Kateřina živí jako vychovatelka v dětském domově, ráda by však ještě studovala psychologii na vysoké škole.

Jedna vicemiss je zadaná, druhá ne

Titul Vicemiss Bohemia v pátek vybojovala devatenáctiletá Taťána Šedivá z Vlašimi. Tu do soutěže přihlásil přítel, se kterým chodí už dva roky. "On ví, že mám ráda nové výzvy, ale taky ví, že potřebuju občas postrčit," řekla Taťána. I ona chtěla prorazit už loni, ale nevyšlo jí to. "V konkurenční soutěži Česká Miss jsem se dostala do nejlepší patnáctky. Dál ale ne," prozradila Právu dívka s mírami 90-62-92, která si v současné době dělá vizážistický kurs.

Taťána Šedivá v rámci volné disciplíny zatančila. Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Bez partnera je čerstvá II Vicemiss Bohemia Zuzana Kantová ze Statenice, která před nedávnem oslavila své osmnácté narozeniny. Nejlepším dárkem pro ni byla právě účast v soutěži Miss ČR. Z prvního konkursu sice postoupila, ale jen jako náhradnice. Kvůli odstoupení jedné z vybraných dívek se ale nakonec semifinále dočkala.

:.Zuzana Kantová si pro volnou disciplínu zvolila pantomimu "Příběh osudové lásky." Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

"Že jsem teď skončila třetí, bylo pro mě poměrně překvapení," přiznala Právu sympatická studentka osmiletého gymnázia s mírami 85-65-92. Kantová má před sebou ještě jednu velkou výzvu. Coby sportovní nadšenkyně se připravuje na půlmaratón, chce však zvládnout uběhnout celých dvaačtyřicet kilometrů.

Bodoval i Čenský s Christovou

Semifinalistky během pátečního večera odborná porota hodnotila ve třech disciplínách. Promenádě v plavkách, módní přehlídce kolekce šatů extravagantního tvůrce Josefa Klíra, další byla volná disciplína.

Kdyby se však hodnotila vtipnost, prvenství by si určitě odnesl moderátor semifinálového kola Jan Čenský. Jeho hláškami se totiž diváci bavili ještě dlouho po skončení slavnostního večera. "Její zálibou jsou hlavně lehké cigarety a červené víno," prohlásil Čenský třeba o první Zapletalově Miss z roku 1989 Ivaně Christové, která spolu s ním večer moderovala. Nebo po volné disciplíně Terezy Šimsové, během níž se svým tanečním partnerem předváděla v kostýmku ze 60. let tanec na píseň Mně se líbí Bob, Čenský zaperlil větou: "Terezka byla při volbě šatů velmi precizní. Dokonce si vzala spodní kalhotky vyrobené dvacet let před tím, než se narodila."

Miloš Zapletal s Ivanou Christovou. Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

S vtipnými hláškami nezůstávala pozadu ani Ivana Christová. Například si zgustla na prezidentovi soutěže Milošovi Zapletalovi, když mu do očí řekla: "Miloši, už bys měl jít do důchodu!" Nebo mu na oko vytkla: "Dneska ale dostávají vítězky ceny! Auto, byty, luxusní dovolené, drahé šperky. To já vyhrála jen šicí stroj... svatební šaty, které jsem dala sestře a ta se stejně rozvedla....  a zájezd do Japonska, který se naštěstí nekonal. Mělo se tam totiž jet vlakem přes Rusko."

Morava se může chystat

Tři vítězky z klání Miss Bohemia postupují automaticky do závěrečného finále, které v přímém přenosu odvysílá TV Nova 15. března příštího roku. Další trojici finalistek vybere odborná porota už tento pátek v Brně, z druhého semifinále - Miss Moravia. Zbylých šest finalistek pak bude známo 6. prosince, kde v Plzni proběhne takzvané Malé finále. Tam se o postup do závěrečného souboje o titul Miss ČR 2008 utkají krásky, které se v semifinálových kolech umístily na čtvrtém až devátém místě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám