Hlavní obsah

Japonci si mohou půjčit psa na odpoledne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Pro všechny milovníky zvířat, kteří je nemohou chovat doma, existuje v Japonsku jednoduché řešení - půjčit si je. A tato služba je tam čím dál oblíbenější, píše britský list The Daily Telegraph.

Článek

Počet firem, které půjčují zvířecí mazlíčky, v Tokiu stoupl ze 17 v roce 2000 na současných 134. A jejich nabídka je široká - od psů, koček a králíků až po ptáky, fretky nebo třeba želvy.

Lidé se s nimi těší různě dlouho - třeba jen pár hodin nebo celý týden. Nejčastěji si prý Japonci půjčují psy, hlavně o víkendech. Hodinová procházka se psem je vyjde v přepočtu asi na 230 korun.

"Pro každého zákazníka hledáme psa odpovídající jeho osobnosti," uvedla majitelka jedné tokijské půjčovny Janet Villageová, jejíž firma se pyšní celkem 48 pečlivě pěstěnými chovanci.

"Chodí k nám lidé, kteří si nemohou dovolit chovat zvířata v bytě, mladé rodiny, které si chtějí vyzkoušet psa, než ho koupí, a také staří lidé, kteří jsou tak trošku osamělí. Každý den někdo přijde," dodala.

Původně sice začínala s prodejnou zvířat, později se ale kvůli velkému zájmu přeorientovala právě na půjčování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám