Hlavní obsah

Obézní Francouz vysoudil odškodné za ponížení v letadle

– PAŘÍŽ

Obézní Francouz vysoudil na letecké společnosti Air France vrácení peněz a odškodné za morální újmu, kterou utrpěl tím, že si musel v jejím letadle koupit jedno místo navíc. Informoval o tom ve čtvrtek deník La Parisien.

Článek

Jean-Jacques Jauffret, který váží 170 kilogramů, byl předloni přinucen koupit si ještě jedno místo v letadle Air France, kterým se chtěl vrátit z Dillí do Paříže.

Personál na přepážce mu prý napřed tvrdil, že letadlo je plně obsazeno, a pak mu řekl, že "když je někdo tak tlustý jako vy, tak si koupí dvě místa".

Jauffret tak musel zaplatit 500 eur (asi 14 000 korun) navíc. Soud na pařížském předměstí Bobigny teď podle listu rozhodl, že Air France musí Jauffretovi tuto částku vrátit a navíc mu vyplatit 8000 eur odškodného za morální újmu.

Jauffret se v rozhovoru pro list vyslovil proti tomu, aby obézní pasažéři museli v letadlech platit víc. "Čím jsem se provinil? Tím, že mám jinou genetickou výbavu? Platím každý den psychicky, morálně, když se na mě lidé dívají. Myslím, že to stačí," řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám