Hlavní obsah

Obézní Velšanku odmítají vpustit na Nový Zéland

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Potrpíte si na spoustu dobrého jídla, pohodlí a nesnášíte pohyb? Tak zapomeňte na Nový Zéland. Tam totiž nechtějí za léčbu obézních platit a tak je do své země nepřijímají. Na vlastní kůži to poznala Velšanka, která se snaží přestěhovat za manželem. Nyní je na striktní dietě, aby se obezity zbavila a mohla za svým zákonitým chotěm odcestovat.

Článek

Pětatřicetiletý Richie Trezise z Walesu býval taky pořádný cvalík. Když ho ale na Novém Zélandu odmítli s tím, že by příliš zatížil jejich zdravotní systém, zapracoval na sobě a nadbytečná kila shodil. Jeho manželka Rowan má smůlu. Její BMI je příliš vysoké. Než bude moci opět se svým mužem žít, musí řádně zhubnout.

Novozélandský imigrační úřad odmítl Richiemu vydat pobytová víza poté, co se u lékaře zjistilo, že má BMI 42 a je tedy morbidně obézní. V zemi o něj přesto stojí, protože je to odborník na pokládání podmořských kabelů, jeho nový zaměstnavatel ho tedy přinutil k tvrdé dietě, s jejíž pomocí zhubl a mohl nastoupit do práce u protinožců. To manželka Rowan se ještě musí trápit.

"Museli jsme změnit totálně náš životní styl, začali jsme se pohybovat venku, jezdit na kolech a dělat různé sportovní aktivity," tvrdí Trezise. Věří, že s manželkou budou zase spolu ještě do konce roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak si po zhubnutí udržet svou váhu

Není až takový problém zhubnout, ale je velký problém si nižší váhu udržet. Vědí to odborníci a kupodivu i obchodníci. Ti lidem klidně slíbí, že s jejich...

Výběr článků

Načítám