Hlavní obsah

Louis Vuitton prosadil zákaz klipu Britney Spearsové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Módní francouzská firma Louis Vuitton prosadila ve středu u pařížského soudu zákaz nového klipu americké zpěvačky Britney Spearsové, protože poškozuje dobré jméno firmy. Soud jí dal za pravdu, klip zakázal a vydavatel Spearsové musí zaplatit prestižní oděvní značce odškodné 80 000 eur (2,1 miliónu korun), uvedla agentura AFP.

Článek

V klipu k písni Do Something, který se nedávno objevil na evropském trhu, zpěvačka sedí v autě, jehož palubní deska a sedadla jsou vyvedena v růžovém provedení, které je pod označením Cherry Blossom vlastní firmě Louis Vuitton.

Soud uznal, že klip značku poškodil, protože její pověst výrobce luxusního zboží je velmi vzdálena tomu, co u veřejnosti představuje Spearsová.

Firma zažalovala přímo zpěvačku, její odpovědnost ale soud neuznal. Viníky jsou podle soudy firmy Sony BMG, Zomba a MTV Online, které klip vyrobily a šířily a které se mají složit rovným dílem na zaplacení pokutu. Za jakékoli případné další šíření klipu se soud rozhodl vymáhat od společností pokutu 1000 eur (téměř 26 700 korun) denně.

Reklama

Související témata:

Související články

Nová CD - Britney Spears, Ready Kirken, Eagles

Vánoce a s nimi vrchol nákupní sezony se pomalu blíží, což je patrné i v nabídce hudebních vydavatelství, která se začínají předhánět, kdo přijde s lákavějším...

Britney Spearsová plánuje plastiky za milióny

Zpěvačka Britney Spearsová se svěřila, že hodlá své tělo zkrášlit na stole plastického chirurga. Nedokonalosti a známky dvou těhotenství by měly vyhladit...

Výběr článků

Načítám