Hlavní obsah

Každý třetí Brit si myslí, že se Everest nachází v Evropě

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Zeměpisné znalosti každého třetího Brita jsou otřesné. Věří totiž, že nejvyšší hora planety se nachází v Evropě. Mount Everest správně do nepálských Himalájí nezařadí třetina obyvatel ostrovního království, ale celá polovina neví, že nejdelší řekou světa je Nil.

Článek

Studii si nechala vypracovat redakce National Geographic, kterou výsledky průzkumu docela zklamaly už proto, že za nejpozoruhodnější prvek krajiny označuje většina Britů svou nejbližší samoobsluhu.

Třetina dotázaných si myslela, že Mount Everest se nachází buď v Alpách, nebo přímo ve Spojeném království. Jen polovina dotázaných správně uvedla, že nejdelší řekou světa je Nil. Byli i tací, ačkoli jich naštěstí nebylo moc, kteří za nejdelší řeku označili Temži.

"Zeměpis nám pomáhá získat povědomí o světě a podívat se tváří v tvář životním problémům, jako jsou klimatické změny, energie, produkce jídla, válka s terorismem, voda a chudoba," věří David Lambert, výkonný ředitel britské vzdělávací společnosti Geographical Association.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám