Hlavní obsah

Titul Miss Orient získala něžná rudovláska

Novinky, Eva Rajlichová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Horečku sobotní noci v rytmu arabské hudby si prožilo jedenáct finalistek soutěže Miss Orient 2007. Letos se toto klání amatérských tanečnic konalo již potřetí. Vítězství si vytančila studentka obchodní akademie Kateřina Rychlovská ze Semil.

Článek

V pražském divadle Blaník se roztančilo v průběhu večera jedenáct finalistek, rozdíly mezi nimi byly velké. Pořadatelé letos vypustili povinný tanec, který měnil část finále někdejšího prvního ročníku v téměř nesnesitelné defilé stejných prvků na stejnou hudbu. A byl to výrazný posun k lepšímu. 

Nebylo by na škodu, kdyby příští rok tento trend pokračoval a vynechat by se například mohl rozhovor moderátora s tanečnicemi...že si někdo koupil salám k obědu nebo se vdával v bílých teniskách je sice pěkné, nicméně u taneční soutěže není nutné vědět úplně všechno.

Porotců bylo letos dost a dost těžký byl zřejmě výběr vítězky, jejich rozhodování se poněkud protáhlo. Výsledek byl tak trochu překvapení, nejambicióznější tanečnice večera Věra Lněničková z Kralup skončila až na třetím místě, nicméně diváci jí to vykompenzovali titulem Miss Sympatie.

Kateřina Rychlovská ze Semil tančí divákům coby novopečená Miss Orient 2007. Foto COT

Druhé místo obsadila Šárka Tomanová z Dobřan. První místo putuje letos do Semil, a lze říci, že oprávněně - Kateřina Rychlovská se nespolehla jen na pajetky a flitříky, ale spíše na taneční prvky, a to se jí vyplatilo. Z jejího tance si divák odnášel příjemný, něžný, leč malinko nevýrazný dojem. Nicméně některé věci přicházejí s věkem a letošní Miss Orient je velice mladá.

Méně je někdy více

Asi nejčastější chybou, na kterou "dojela" většina dívek bylo to, že se  v choreografiích snažily ukázat maximum prvků, které ovládají (nebo si to alespoň myslí). To byl případ Dagmar Dobrovolné, která si závojovými variacemi pokazila jinak v dobrém slova smyslu sexy taneční kreaci. Zapadla také soutěžící z Liberce, která sice na první pohled působila trochu jako panenka Barbie, ale bylo vidět, že tanec je skutečně její srdeční záležitost.

Americká Miss Bellydance Bozenka. Jak už jméno napovídá, má české kořeny. Technicky i tanečně šlo o v pravém slova smyslu profesionální výkon. Foto COT

Vystoupení Miss Bellydance USA Bozenky finálový večer zakončilo, diváky nadchlo a pro české tanečnice to bude jistě velká inspirace. A skromné přání na závěr - doufejme, že příští rok  sáhnou pořadatelé po jiné vizážistické firmě, některé soutěžící člověk málem po jejím zákroku nepoznal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám