Hlavní obsah

Zloděj se ohradil proti obvinění ze zpackané loupeže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Lupič s dlouholetými zkušenostmi byl zbaven obvinění z loupeže, když přesvědčil soud, že to byla amatérská práce a on by to přeci uměl udělat lépe. Ernst Stummer (69) byl obviněn z vloupání do jednoho vídeňského obchodu, odkud si měl odnést zboží v hodnotě asi 860 eur (23 000 Kč), protože policie na místě našla kleště s jeho DNA.

Článek

Jak uvádí server Ananova, právníci pana Stummera, který byl v minulosti 18krát odsouzen za krádeže a vloupání, přesvědčili soud, že vloupání, z něhož byl jejich klient obviněn, bylo provedeno tak diletantsky, že to rozhodně nemohla být Stummerova práce.

"Je dost zkušený na to, aby se nesnažil vloupat se do budovy se zapnutým poplašným zařízením. A také je nutno vzít do úvahy, že žádný lupič s kouskem rozumu v hlavě by si na tu práci nevzal kleště s tak úzkou špičkou a můj klient by si rozhodně nezapomněl vzít rukavice. Je to skoro urážlivé, obvinit ho z tak diletantsky provedené práce," řekl Rolan Friis, Stummerův právní zástupce.

"Ty kleště jsou asi moje, ale já mám spousty kleští a jiného nářadí, které občas půjčuji nepříliš spolehlivým lidem. Někdo to asi provedl mými kleštěmi, ale já to rozhodně nebyl," dodal Stummer.

Reklama

Výběr článků

Načítám