Hlavní obsah

OBRAZEM: Přehlídka Klíra v duchu extravagance a bolesti

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ve středu 31. října se v netradičních prostorách jedné z výstavních hal v Pražském výstavním areálu Letňany uskutečnila jubilejní 10. autorská módní přehlídka Josefa Klíra přezdívaného český John Galliano. Jeden z nejznámějších a nejvýraznějších představitelů české módní scény připravil pro všechny přítomné opravdu nezapomenutelný zážitek.

Článek

Josef Klír představil jako již tradičně ve velkém stylu svou novou kolekci. Modely z nové kolekce inspirované především uniformou, válkou a mírem oblékli známé osobnosti módního světa Zuzana Belohorcová, Diana Kobzanová, Veronika Chmelířová, Veronika Pompeová, Lilian Sarah Fischerová, Zuzana Rosáková, Tereza Zimová a další.

Veronika Chmelířová. Foto: Show Production

Veronika Pompeová. Foto: Show Production

Já jsem šla v modelu z tzv. napoleonské řady. Byl to extravagantní model, modré dlouhé vypasované šaty, ale jakoby ve stylu vojenského obráceného kabátu. No to se vážně hrozně těžko popisuje, že?" řekla po přehlídce se smíchem Veronika Chmelířová.

Přehlídka v mnoha chvílích jasně poukazovala na násilí. Foto: Show Production

Diana Kobzanová. Foto: Show Production

"Tím, že jsme šli každá jen jednou, tak nebyly stresy s převlékáním, tudíž to bylo příjemné. Měla jsem jen trochu strach z delší vlečky, ale dopadlo to dobře. Josef Klír nás oblékal oblékal i na finále Miss ČR, takže právě v jeho šatech jsem vyhrála titul II. vicemiss. V jeho modelech se cítím velmi dobře," dodala pro Novinky dlouhonohá dívka ze Znojma Veronika Chmelířová.

Klír: dnešní svět je krutý

Jednotlivé modely byly prezentovány opravdu kreativním a originálním způsobem. Součástí celé show byla taneční vystoupení, pohyblivé části přehlídkového mola či vystoupení jezdců na koních. Působivý byl i závěr přehlídky, ve kterém se na molu objevil autor kolekce Josef Klír. Vystoupal doprostřed mola speciálním výtahem a za bouřlivého potlesku publika byl na znamení míru zasypán "peřím holubic", které ovšem daleko více připomínalo sníh.

Mírně brutální model byl ztvárněn zcela bezchybně. Foto: Show Production

Lilian Sarah Fischerová. Foto: Show Production

"Hlavním poselstvím mé nové kolekce je upozornit na to, že dnešní svět je příliš krutý. Lidé by se měli spíše zajímat o hezké věci", nechal se slyšet autor bezprostředně po skončení módní show.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám