Hlavní obsah

V Německu bude brzy televizní program vyhrazený pohřbům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Německý podnikatel Wolf Tilmann Schneider chce do konce letošního roku spustit televizní vysílání, díky němuž by se lidé mohli dozvědět vše potřebné kolem pohřbu a smutečních záležitostí vůbec.

Článek

"Díky tomuto programu se lidé budou moci anonymně, diskrétně a ve vší serióznosti informovat o všem, co chtějí o pohřbu vědět," vysvětluje Kerstin Gernigová ze Sdružení podnikatelů v pohřebnictví, která se na televizním projektu podílí.

Program se bude vysílat přes satelit a na internetu tři až čtyři hodiny denně. Bude přinášet reportáže o pohřbech a nejhezčích hřbitovech. Za 2000 eur (56 000 Kč) plus DPH budou moci zákazníci do vysílání umístit fotografie svých zesnulých za doprovodu hudby či čtení krátkých textů na jejich památku.

"Nejde o prodávání rakví, ale o vytvoření informačního kanálu," uvedla Gernigová. Přeje si, aby program, pojmenovaný Etos TV, byl programem kultury pohřebnictví.

Prázdno, které je třeba vyplnit

V Německu ročně umírá 830 000 lidí a obyvatelstvo stárne. Podle Gernigové zde však poslední věci člověka ztrácejí na úrovni. Příliš mnoho lidí odmítá tradiční pohřeb a dává přednost anonymnímu pochování.

Podle vědce Petera Wippermanna, experta na otázky módy, je smrt jedním z posledních tabu naší doby.

Lidé dnes umírají v nemocnicích, v hospicích, málokdy doma. "Tolik jsme odsunuli stranou toto téma naší společnosti, že tu po něm dnes zůstalo jen velké prázdno, které je třeba vyplnit," řekla Gernigová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám