Hlavní obsah

V opuštěném domě se našly hromady starých peněz

– JOHNSTOWN

Že by lidé vyhazovali peníze? A přeci. V dlouho opuštěném domě v americkém městě Johnstown se našly hromady starých mincí v celkové hodnotě kolem 200 000 dolarů (3,75 miliónu korun). Některé z nich bývalí majitelé jednoduše házeli do díry ve zdi.

Článek

Jeff Bidelman, majitel obchodu se starožitnostmi poblíž města Johnstown řekl, že pomáhal rodině vyklidit dům po smrti majitelů, kteří tam ale už po celá desetiletí nežili. Táhnul zrovna dolů pytel starých mincí, když si v prvním patře všimnul díry ve zdi.

"Ta žena mi řekla, že když byla malá, kolovaly pověsti, že tam házeli své peníze," řekl Bidelman reportérům Johnstown Tribune-Democrat.

Bidelman se tedy proboural zdí pod dírou a během pár minut se brodil záplavou starých mincí. "Majitelé si myslí, že za to dostanou tak 100 tisíc dolarů, ale já mám za to, že peníze mají hodnotu tak dvakrát vyšší," dodal.

Když začal starožitník mince třídit, našel mezi nimi i pravé poklady: mince ražené už v roce 1793. Ty mají velkou hodnotu a některé z nich už byly dány do internetových aukcí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám