Hlavní obsah

Kompletní edice Jamese Bonda na známkách

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblíznout šest Bondů najednou budou moci všichni, kdo budou posílat korespondenci z Británie. Tamní Královská pošta totiž vydá příští rok v ledu známky s přebaly románů Iana Fleminga o osudech agenta MI6. Známky se dostanou do oběhu 8. ledna 2008, sto let po narození literáta.

Článek

"Nebyli slavnější hrdinové, než je James Bond, takže je naprosto patřičné, že spustíme náš speciální program známek pro rok 2008 oslavou tohoto tvůrce, Iana Fleminga," tvrdí Julietta Edgarová, vedoucí oddělení pro speciální známky Královské pošty (Royal Mail).

Na známkách bude zobrazeno šest ze čtrnácti Flemingových románů. Casino Royal a Dr. No budou na známkách pro klasické dopisy, známky pro letecky zasílané listiny zobrazují For Your Eyes Only (Jen pro tvé oči/Přísně tajné), Goldfinger, Diamonds Are Forever (Diamanty jsou věčné) a From Russia With Love (Srdečné pozdravy z Ruska).

"Je to privilegium pro romány Iana Fleminga, že budou oslaveny programem speciálních známek Královské pošty. James Bond bude ještě jednou ve službách své královny a země - prvním z mnoha dobrodružství v roce 2008," tvrdí Corinne Turnerová z vydavatelství Iana Fleminga.

A milovníci agenta 007 se mnou těšit rovněž na další knižní pokračování jeho osudů. Sebastian Faulks totiž dokončuje román s názvem Devil May Care.

Reklama

Výběr článků

Načítám