Hlavní obsah

Krokodýl pokousal opilého potápěče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AUSTRÁLIE

V Australských vodách vyvázl s pokousanou tváří přiopilý 35letý potápěč. Lékaři mu sešili rány na tváři a kolem levého oka více než čtyřmi desítkami stehů. Muž se pohyboval v mělčině, vlna ho však vrhla přímo na krokodýla.

Foto: Archiv, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

"Myslel jsem, že je to moje smrt. Bylo to jako když se srazíte se skálou," vzpomínal stavební dělník z Newcastlu ve státě Nový Jižní Wales.

Než se mu však podařilo vrátit se na břeh, obávaný dravec jej pokousal v obličeji. Přesto si ale Matt nemyslí, že mu chtěl plaz vážně ublížit. "Nebral to vážně. Měl všechny karty (v tlamě), ale nevyužil je," řekl.

Nicméně po návratu na pláž se muž rozhodl trochu vyspat a do nemocnice k ošetření v Mossmanu se vydal až druhý den ráno. Spal sedm hodin, zřejmě i proto, že před svým výletem do vody vypil několik plechovek piva.

Zpráva se nezmiňuje o velikosti plaza, ale krokodýl mořský, který obývá australské mořské vody, je považován za nejnebezpečnější druh krokodýla na světě. Tento druh je největší vůbec a žije jak ve slaných, tak sladkých vodách.

Průměrná délka dospělých jedinců je kolem čtyř metrů, největší změřený jedinec chycený v Austrálii měl 8,6 metru. Jejich váha se pohybuje okolo 450 kilogramů, ale samec může vážit až 1500 kg.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám