Hlavní obsah

Nevěsta zažalovala květinářství kvůli špatné barvě květin

NEW YORK

Svatba byla moc pěkná, až na ty květiny. Ty měly nevhodnou barvu, zhodnotila svůj velký den newyorská právnička Elana Glattová a zažalovala květináře za porušení smlouvy.

Článek

Novomanželka uvedla, že květinářství Posy Floral Design na Manhattanu dodalo hortenzie ve světle růžové a světle zelené barvě místo tmavě rezavých a tmavozelených tónů, které si určila jako dominující barvy v oddávací místnosti.

"Použití převážně pastelových barev mělo významný dopad na vzhled místnosti a bylo zcela v rozporu s představou, na níž se stěžovatelka s květinářstvím dohodla," uvádí se ve stížnosti.

Květiny stály 27.000 dolarů (asi 517.000 korun). Glattová a její manžel, který květinovou výzdobu platil, ale žádá jako odškodnění 400.000 dolarů (7,5 milionu korun).

Květinář Stamos Arakas vysvětlil, že se snažil se svou ženou sladit barvu hortenzií s fotografií, kterou jim Glattová dala. Připustil ale, že možná barvy nevypadají úplně jako na obrázku. "Můj otec mi vždy říkal: Nezačínej si nic s právníky," řekl nešťastný Arakas a dodal, že otec měl svatou pravdu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám