Hlavní obsah

Ve Vídni vypukne rozvodový veletrh

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

První světový rozvodový veletrh vypukne na konci října ve Vídni. Po rakouské metropoli přijde na řadu Linec a Štýrský Hradec, kde všude se odborníci budou snažit pomoci manželským párům rozvést se bezbolestně. Sjedou se sem experti a laici z různých částí Evropy, které zajímá vše kolem ukončení manželství. Pořadatelé slibují, že Vídeň poskytne zájemcům veškeré potřebné informace i servis.

Článek

Lidé usilující o rozvod se budou moci u právníků informovat na své možnosti a žádat je o konkrétní rady.Veletrh se bude konat pod heslem Nové začátky. V Rakousku se rozvádí polovina manželství a ve Vídni samé dokonce 66 procent. Vídeňský veletrh bude trvat dva dny. Sobota 27. října bude vyhrazena pro pány a neděle 28. října pro dámy.

Organizátoři tak chtějí zajistit, aby nedocházelo mezi znepřátelenými páry k hádkám a návštěvníkům chtějí zaručit určitou míru anonymity. Hlavní organizátor Anton Barz je přesvědčen, že nápad se zalíbí a veletrh se bude konat pravidelně dvakrát do roka.

Součástí veletrhu budou přednášky

"Až dosud jsem pořádal svatební veletrhy, ale když jsem kvůli tomu kontaktoval různé spolky a právníky, zjistil jsem, že lidé potřebují pomoci spíš v tomto případě," prohlásil.

Dosud je zaregistrováno asi 20 vystavovatelů, kromě právníků se účastní makléři, terapeuti, specialisté na životní krize, privátní detektivní kanceláře a laboratoře DNA, které nabízejí testy otcovství. Jedna společnost bude dokonce nabízet terapeutické dovolené pro čerstvě rozvedené páry.

Součástí programu budou i přednášky na různá témata, jako například o dopadu rozvodového řízení na děti nebo jak zvládat každodenní život coby samoživitel.

Reklama

Související články

Egypťanka chce rozvod, její manžel páchne

Když se Alíja před soudem v Káhiře dožadovala rozvodu pro nepřekonatelný odpor k manželovi kvůli tomu, že páchne, nebrali ji soudci moc vážně. Když...

Výběr článků

Načítám