Hlavní obsah

Toyger, domácí mazlíček za desetitisíce korun

Novinky, Korzo, Profimedia
NEW YORK

Toyger je v překladu do češtiny tygr na hraní. Sedmatřicetiletá Gaynor Jean Luise z Londýna chová tyto křížence mourovaté kočky s bengálskou divokou kočkou ve svém bytě.

Článek

"Přináší do městského bytu ducha divočiny," říká Gaynor Jean-Louisová, která módní kočky chová. "Dokonalý Toyger má malé kulaté uši, silnou bradu, široký nos a plochý čumák. Kožich kresbou připomíná tygra, ocas má černý konec a pohyby Toygera připomínají velké šelmy."

O zájem milovníků koček Toyger soupeří ještě se Savannah, což jsou domácí kočky křížené s africkým servalem, a Chausie, mixem domácí kočky s jejími divokými bratranci z džungle.

V současné době však Toyger vítězí. Na světě je registrováno přibližně 400 majitelů a ceny koťat stále rostou. Není výjimkou za ně zaplatit částku rovnající se 100 000 korun.

"Je to výjimečné zvíře," rozplývá se Gaynor. "Je ohromně přítulný, stravuje se jako každá jiná kočka a moc rád si hraje s míčem."

Reklama

Související témata:

Související články

Kočka se stará o sedm kuřátek

Roční kočka Nimra pečuje v jordánském městě Madaba o netradiční rodinu. Kromě svých čtyř čerstvě narozených koťat si vzala na starost i sedm kuřat, jejichž...

Výběr článků

Načítám