Hlavní obsah

Američtí rybáři ulovili při soutěži 383kilového žraloka

DESTIN

Kapitální úlovek se podařil šestici přátel účastnících se v Mexickém zálivu sobotního rybářského klání, při němž doufali ulovit pár kaniců. Tato mořská ryba dorůstá délky až 1,5 metru a váží až 30 kilogramů. Místo kanice vytáhli z vody žraloka o váze 383 kilogramů.

Článek

Lítý boj Adleeho Brunera a jeho kamarádů s 3,4 metru dlouhým žralokem, kterého se snažili vtáhnout do člunu, trval déle než hodinu. Na břehu pak zjistili, že ve floridské soutěži s názvem Destin Fishing Rodeo (Destinské rybářské rodeo) zaznamenali rekord.

"Bylo to napínavé," prohlásil 47letý Bruner o boji se žralokem, který měl prý velké, hrozivě vyhlížející zuby ostré jako šavle. "Rybařím už 40 let, ale takhle velkého žraloka jsem ještě neviděl."

Bruner a jeho přátelé rybařili na 16 metrů dlouhém pronajatém člunu pod velením kapitána Roberta Hilla asi 115 kilometrů jihozápadně od pobřežního města Destin na severozápadě Floridy. Muži si žraloka mako poprvé všimli, když začal okusovat kanice, který se jim chytil na háček.

"Bylo to jako ve filmu Čelisti," řekl Hill. Hill navlékl na háček 60centimetrovou rybu jako návnadu a hodil ji do vody. Žralok neodolal a vrhl se na ni. Pod dlouhém, vyčerpávajícím boji se ryba vzdala, když se rybářům podařilo přivázat ji lanem také za ocas, do člunu ji ale nedostali.

Připevnili proto žraloka k zádi plavidla třemi lany a vydali se s ním na čtyřhodinovou plavbu k pevnině. Vytažení 383kilogramového obra na břeh přihlížel početný dav diváků, kteří se přijeli na rodeo podívat. I po vyvržení vážil žralok 289 kilogramů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám