Hlavní obsah

Kambodžská kráva skončila ve vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smrt šesti lidí má na svědomí kambodžská kráva, protože způsobila jen během jednoho roku několik dopravních nehod. Kvůli tomu dokonce skončila v tamní policejní vazbě. A co víc, majitelům zvířete hrozí až šest měsíců odnětí svobody.

Článek

"Podle nového dopravního zákona jsou lidé odpovědni za nehody způsobené jejich zvířaty," řekl policejní šéf v hlavním městě Phnompenhu Pin Doman.

Jeden a půl metru vysoká bílá kráva se v pondělí v noci zastavila uprostřed jedné z hlavních ulic Phnompenhu. V Kambodži je většina ulic v noci neosvětlena. Do stojícího zvířete narazil šestašedesátiletý motocyklista, který nehodu nepřežil.

Stejná kráva již dříve způsobila jinou dopravní nehodu, při níž zemřelo pět lidí a několik se jich zranilo. Tehdy řidič nákladního auta ve snaze vyhnout se střetu se zvířetem strhl volant, auto vyjelo ze silnice a havarovalo.

Majitel krávy dostal v minulosti čtyřikrát varování, aby držel svoje zvíře připoutané na provaze. Pokud ho budou příbuzní těch, kdo při nehodách způsobených jeho krávou zahynuli, žalovat, může se dostat do vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám