Hlavní obsah

Vendula Svobodová si plánuje pořídit koně

– PRAHA
Novinky, jky

Vendula Svobodová se rozhodla strávit uplynulý víkend se svým dvouletým Jakubem na dostihovém závodišti v Chuchli, kde momentálně vrcholí podzimní 101. sezóna. A protože výlet do Chuchle Vendula pojala jako akci svého nadačního fondu Kapka naděje, vzala s sebou i děti z Motola, které jsou po léčbě hematologického onemocnění.

Článek

Svobodové se synem a dětmi se okamžitě ujal ředitel Chuchle Petr Drahoš a celou výpravu po závodišti provázel. Malý Jakub byl v sedmém nebi, koní se nebál ani v nejmenším, natahoval ruce po žokejských přilbách, až mu jedna přistála na hlavě. "Já nechci pejska, já chci koně," neustále opakoval své mámě.

"A mám to. Nedokážu si sice představit, že by nám po zahradě běhal kůň, ale o nějakého dostihového bychom se mohli s Kubíkem starat," říkala Vendula Svobodová a povzdechla si, že to bohužel půjde, až se vyřídí dědictví. "Nemám z čeho brát. I ten dům v Říčanech mám zatím jenom v pronájmu, a to jenom proto, že jsem si půjčila veškeré máminy úspory."

S dětmi z Motola do Chuchle přijel i lékař Pavel Boček a psychiatrička Venduly Simona Lewandowská. Právě Lewandowská podpírala Vendulu na únorovém pohřbu Karla Svobody, ordinovala jí uklidňující prášky a v kabelce měla připravenou injekci, kdyby čerstvá vdova zkolabovala.

Vendula Svobodová si spolu se synem Jakubem prohlíží jednoho z dostihových koní. Foto: archiv Novinky

"Vendula se musí snažit odreagovávat a koně jsou po moři určitě ten nejlepší lék," říkala Petru Drahošovi. Slovo dalo slovo a Vendula se s chuchelským ředitelem dohodla, že si na dostihové závodiště bude její Kapka Naděje s dětmi dělat výlety častěji a až to bude aktuální, ředitel Chuchle Drahoš jí také pomůže vybrat koně, o kterého se bude Jakub starat.

"Jsou to překrásná zvířata, ke kterým mám odmalička respekt. Navíc ve mne vzbuzují pocit volnosti a svobody," řekla Vendula Svobodová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám