Hlavní obsah

Amsterodamské domy lásky jsou v ohrožení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AMSTERDAM

Hlavní město Nizozemska se rozhodlo zavřít jednu třetinu veřejných domů ve své světoznámé vykřičené čtvrti. Za 18 miliónů eur (496 miliónů Kč) odkoupí 18 domů doposud užívaných k prostituci a udělá z nich obytné domy nebo obchody.

Článek

Amsterodamský starosta Job Cohen prohlásil, že ačkoliv je prostituce v Holandsku legální, ve středu města je jí až příliš. Dodal také, že dochází k využívání žen a dalším druhům kriminální činnosti.

Prostitutky v amsterodamské vykřičené čtvrti pracují v neony osvětlených oknech a celá čtvrť je již dlouho vyhlášenou turistickou atrakcí. Na základě tohoto rozhodnutí radnice se ale 51 z těchto okének prodá a uzavře. De Waalen, jak se čtvrti holandsky říká, je jednou z nejstarších a nejmalebnějších částí holandského hlavního města.

Odborový svaz holandských sexuálních pracovnic, De Rode Draad, starostův krok samozřejmě kritizuje a tvrdí, že to ztíží sociální práci a možnost pomoci kolegyním, které se ocitnou v úzkých.

Prostitutky si okénka najímají za cenu kolem 100 eur (2700 Kč) denně. V jednom okně se jich ale během dne obvykle vystřídá několik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám