Hlavní obsah

Do Prahy se chystá velká módní charitativní show

Novinky, jky
TORONTO/PRAHA

S nevšedním projektem spojujícím módu a dobročinnost přichází z Toronta Marie Copps, módní návrhářka českého původu. Její velkolepě pojatá glamour show Give Help a Chance - Fashion for Help, chce pomoci týraným, zneužívaným, hendikepovaným, opuštěným a jinak ohroženým dětem. Přehlídku modelů Marie Copps, doplněných stylovými šperky by měla propojit v působivý celek i hudba a tanec. Do Prahy se dostane v listopadu.

Článek

Slavnostní galavečer se uskuteční 15. listopadu v pražském paláci Žofín. Výtěžek z akce, která bude přístupná veřejnosti, věnuje Marie Copps nadaci Naše dítě Zuzany Baudyšové. Exkluzivní modely a šperky budou na Žofíně předvádět úspěšné finalistky miss a přední české modelky.

Spolu s dalšími umělci tu vystoupí i operní pěvci z Toronta, chybět nebudou ani orientální tanečnice. Působivé představení chce vtáhnout diváka do různých kultur a prostředí. "Půjde o luxusní, glamour modely, inspirované různými kouty světa," říká Marie Copps, která chce netradičně pojatou módní akcí diváky zaujmout a překvapit.

Jana Doleželová v jednom z modelů Marie Copps. Foto: archiv Marie Copps

Svět módy, přepychu a krásy je podle ní v ostrém kontrastu se světem utrpení - propojení je však v zájmu obou. "Ve světě špičkové módy jde o efekt, půvab a přepych - je to zkrátka krásné mámení, které nám dává zapomenout na starosti všedního dne," řekla návrhářka.

Inspirovala ji dcera

"Životní realita je ale úplně jiná a mnohem tvrdší. V našem případě má luxus a okázalost pomoci těm, co si bezstarostné snění bez našeho přispění prostě nemohou dovolit - ohroženým dětem. K uspořádání hudebně-vizuální módní show mě vlastně inspirovala moje šestiletá dcera. Žádnou mámu přece problematika týraných, zneužívaných či handicapovaných děti nemůže nechat lhostejnou. A tak jsem se prostě rozhodla, že v téhle věci něco udělám," uvedla Marie Copps.

Žensky svůdná móda návrhářky Marie Copps. Foto: archiv Marie Copps

Pomoci dětem může každý, kdo si  na show Give Help a Chance - Fashion for Help koupí vstupenku. Informace jejich prodeji budou vyvěšeny na internetových stránkách projektu.

Program večera tajný

Přesný program večera Marie Copps zatím tají - "Bude to překvapení," usmívá se tajuplně, "jisté ale je, že módní přehlídkou to nezačne ani neskončí." Kromě předání šeku zástupcům nadace Naše dítě by se měla konat například dražba kalendáře přední české modelky Petry Němcové, která se jí chce osobně zúčastnit. Výtěžek dražby půjde rovněž na účet nadace.

Jeden z modelů módní návrhářky. Foto: archiv Marie Copps

Marie Copps odjela v roce 1999 do Kanady a v roce 2001 se tam provdala. Zabývá se navrhováním originálních modelů pro denní i večerní nošení, její specialitou jsou oslnivé večerní róby. K jejím klientkám u nás patří třeba Jana Doleželová, Lucie Hadašová nebo přítelkyně hokejisty Jaromíra Jágra Inna Puhajková

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám