Hlavní obsah

Topolánek si chválí volvo Talmanové

Právo,
PRAHA

I když premiér Mirek Topolánek nemá rád dotazy mířené do jeho soukromí, v pondělí tomu bylo jinak, když byl tázán na volvo, s nímž si přivezl v létě domů z porodnice svého syna Nicolause. "To auto je Lucie Talmanové a je dobře, že máme k dispozici auto," řekl na svém pravidelném brífinku, tentokrát v Kramářově vile.

Článek

V médiích se ale objevila spekulace, proč má vůz brněnskou registrační značku. Zda se za tím neskrývá třeba nějaký tajemný sponzor. Topolánek brněnskou značku popřel a řekl, že má pražskou.

Zuzana Palzer, mediální poradkyně premiérovy přítelkyně Talmanové, ale Právu potvrdila, že brněnská značka na volvu ještě nedávno byla. "To auto bylo v létě čerstvě koupené jako ojetina s brněnskou SPZ a teď už má pražskou. Je to tři roky starý automobil. Lucie neměla řidičák, ten si udělala na jaře, ale jezdí až, co přišel na svět její syn," řekla Palzer Právu.

Občas s autem jezdí Topolánek. Palzer poznamenala, že i když je volvo psané na Talmanovou, tak v každé rodině si partneři vozidlo přece půjčují, když ho ten druhý zrovna nepotřebuje. Premiér ani Talmanová, která je místopředsedkyní Sněmovny, by soukromé vozidlo nepotřebovali, protože oba z titulu ústavních činitelů mají přidělena služební vozidla i s řidičem.

Předseda vlády tentokrát neoznačil za "blbou" otázku týkající se jeho případného rozvodu s manželkou Pavlou. "Mně celkem nechává chladným soukromí ostatních, je to jejich problém, proto bych chtěl, abyste respektovali soukromí mé," řekl jen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám