Hlavní obsah

Předvolební boj v Polsku zasáhl i jídelníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VARŠAVA

Boj o voličské hlasy v Polsku zasáhl i jídelníček. Bitva mezi šéfem populistické Sebeobrany Andrzejem Lepperem a dvojčaty Kaczyńskými, prezidentem Lechem a premiérem Jaroslawem, se vede o recept na dušené kachny ve vlastní šťávě. Kaczyńským média i obyvatelé přezdívají kačeři nebo kačky, čehož využilo hnutí ve svém vtipu.

Článek

Recept se objevil v stranickém deníku Sebeobrany v rubrice: Šéfkuchař nedoporučuje. K pokrmu jsou podle něj nutné dvě kachny o něco menší než je průměrná velikost, které nadmíru překypují ambicemi. Podle předpisu je nejlepší, když vybrané kačeny byly od narození krmeny směsí komplexů nedůvěry a méněcennosti.

Narážky na zřejmě nejslavnější polská dvojčata se ihned dočkaly odezvy. "Vtip by měl mít lehkost, ale tento je laciný a otravný," komentoval recept poslanec vládní strany Právo a spravedlnost, v jejímž čele stojí Jaroslaw, Jacek Kurski.

Kuchař Sebeobrany navíc využil v receptu i další jména současných ministrů. "Kačeny ve vlastní šťávě jsou výjimečná lahůdka, tím spíše, že nyní je kachní sezona," doporučuje lídr Sebeobrany.

Reakci bratrů Kaczyńských na nový recept populistického hnutí, které ještě v létě bylo součástí vládní koalice, se zjistit nepodařilo.

Reklama

Související články

Polsko chce zakázat Skotům sukně

Katolické Polsko pobuřují skotští turisté, kteří v podnapilém stavu rádi dokazují našim sousedům, že se pod tradičním kiltem skutečně nic nenosí. Úředníci...

Polská policie může svlékat lidi do naha

Pokud se vydáte do sousedního Polska, mějte se na pozoru před tamními policisty a raději se jim obloukem vyhněte. Stačí, když se jim nebude pozdávat vaše...

Výběr článků

Načítám