Hlavní obsah

Muž zachránil psa dýcháním z úst do úst

NEW YORK

Americký vězeňský dozorce neváhal použít jednu ze základních metod první pomoci, aby zachránil život svému umírajícímu psu. Aplikoval dýchání z úst do úst, tedy přesněji z úst do čenichu.

Článek

Jeho psí miláček Frodo si hrál se svým psím kamarádem Patchem, když se Patch zamotal do Frodova obojku a začal ho škrtit. Zdálo se, že z Froda prchá život. Tehdy se Steve Tugwell, majitel Froda, vrhl do akce, napsal list The Sun

Přeřízl psovi obojek nožem a vytáhl mu jazyk, který začal brunátnět. Potom udělal z rukou kornout a přes něj třikrát vdechl do čenichu.

"Vypadalo to, že je s ním konec. Vytáhl jsem mu jazyk ven, jedním prstem ucpal nozdry, z rukou udělal kornout. Třikrát jsem vdechl do toho kornoutu a k mé radosti jsem uviděl, že se Frodovi začínají zdvihat žebra," řekl dvaačtyřicetiletý Steve, který pracuje ve vězení ve Worcesteru.

Šťastný majitel psa se ale přiznal, že jeho záchranná akce nebyla moc příjemná. "Frodovi z čenichu strašně páchlo..., ale zachránil jsem mu život a neváhal bych to udělal znova," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám