Hlavní obsah

Belgičané hýří fantazií při výběru jmen svých dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

Bohatou fantazii prokázali v loňském roce belgičtí rodiče, když vymýšleli jména pro své novorozené děti. Jména Emma a Noah sice zůstávají nejčetnější, množí se však stále více nekonvenční jména jako Edelweiss či Mona Lisa pro děvčátka a Caesar, Rembrandt nebo dokonce Rolex pro chlapce. Vyplývá to z údajů belgického statistického úřadu.

Článek

Již předloni zaujala chlapecká jména jako Babyface-Ralph, Daddy (Taťka), Deejay (Dýdžej), Jesse-James, pak skupina "zeměpisných" jako London, Madrid, Milano, historických jako Napoléon-Flavien či Rubens a u muslimských přistěhovalců pak jména nábožensky-bojovná: Jihad (Svatá válka) a Nasser-Allah. 

U dívek je spektrum ještě širší a kromě ženské varianty Svaté války (Jihade) převládají zeměpisné pojmy jako Afghana, Babylonia, Belgine, Etna, If, Orly, Oluwadamilola, bájné pojmy jako jsou Nympha, Odyssée, Sapho, a extravagance typu Sade, Shock, Prada nebo Venus-Hornaëlla.

Reklama

Související témata:

Související články

Opravdový Superman žije na Novém Zélandu

Rodiče chtěli, aby se jejich syn jmenoval 4Real ("To je fakt"). Úřady jim to zakázaly a tak se malý potomek bude jmenovat Superman. Jméno 4Real mu chtěli...

Výběr článků

Načítám