Hlavní obsah

Za postavami finalistek Miss aerobik nestojí diety ale sport

Novinky, Jakub Kynčl (Side)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SIDE

Když člověk sleduje pružná a poměrně vypracovaná těla finalistek Miss aerobik, tak ho napadne, jak si děvčata asi udržují svou postavu. Na omylu by byl ale ten, kdo by si myslel, že trápí svá těla kdejakými dietami. Hlavním pilířem jejich péče o tělo je totiž dostatek pohybu a také pravidelné stravování až šestkrát denně.

Článek

Třiadvacetiletá Jitka Eisnerová má například velmi ráda sladké. Ke snídani si většinou dává celozrnné pečivo s medem nebo někdy i croissant a s oblibou si dá pro lepší probuzení kávu s mlékem. "Mám rychlý metabolismus, a tak musím jíst pravidelně pětkrát až šestkrát denně, jinak to prostě nejde," řekla Novinkám s úsměvem Eisnerová.

Pohybu si dopřává pohledná tmavovláska opravdu hodně. "Sportuji úplně každý den hodinu až dvě. Mám ráda každý sport, při kterém jsem v tzv. aerobním pásu. Jediný sport, kterým ale opravdu s klidem pohrdnu, je basketbal. A na fotbal se v televizi také nedívám, v tom se naštěstí s přítelem shodneme. A ještě ohledně toho stravování - někdy si dám k večeři i párky, ale většinou si dávám jen něco studeného a snažím se nejíst pozdě. A když už, tak jen něco lehčího. Jinak se přiznám, že na sladkosti ani slané pochutiny opravdu nejsem," dodala třiadvacetiletá studentka pedagogické fakulty Jitka Eisnerová.

Devatenáctiletá Michala Kačírková dělá aerobik stejně dlouho jako Jitka Eisnerová, tedy osm let. Na pravidelnosti stravy trvá stejně jako její "sokyně" z finálové desítky. "Určitě se ale nevyhýbám tradičním českým jídlům a mám ráda zmrzliny. Co se sportování týče, tak ráda jezdím na kole nebo na in-line bruslích, z míčových her mám ráda volejbal," uvedla Kačírková.

V čem se dívky neshodly, to jsou pálivá jídla. Zatímco Jitka Eisnerová je opravdu nemusí, tak Michala Kačírková si na nich pochutná velmi ráda. Light nápoje ale neslaví úspěch ani u jedné z nich. "Ze světových kuchyní mám nejraději asi čínskou a italskou. Diety opravdu nedržím," uzavřela pro Novinky Michala Kačírková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám