Hlavní obsah

Cestujícím z Vatikánu zakázali v letadle svěcenou vodu

Novinky, Famous.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Cestující prvního letu vatikánské aerolinky z Říma do Lurd se nestačili divit, když jim bezpečnostní složky na letišti zabavily svěcenou vodu. Ani přímluva samotného kardinála, který se letu rovněž účastnil, nepomohla. Bezpečnostní pravidla zní jasně, na palubu letadel všude v Evropě si lidé nesmějí brát žádné tekutiny o objemu větším než 100 mililitrů.

Článek

Poutníci z Lurd byli zdrceni. Do tohoto svatého místa si přijeli právě pro vodu, která má údajně zázračné léčivé účinky. Jenže na letišti Tarbes-Lourdes jim bezpečnostní složky s lahvemi na palubu přístup nedovolili.

Panna Marie se v Lurdech zjevila v roce 1858. Od té doby na místo k prameni putují milióny lidí. Vážně nemocní se po požití vody uzdravují.

První vatikánská aerolinka má začít létat pravidelně příští rok. Bude z Říma rozvážet poutníky na svatá místa v Evropě a Africe. Ve výčtu destinací je Fátima, Santiago de Compostela, Czestochowa či hora Sinai.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám