Hlavní obsah

Pentagon povolil vojákům dál listovat erotickými časopisy

WASHINGTON

Američtí vojáci se už nemusejí obávat, že přijdou o oblíbené zírání na nahotinky v pánských časopisech typu Playboy či Penthouse. Ministerstvo obrany vyslyšelo volání některých sdružení, která se dožadovala zákazu prodeje "lechtivých" časopisů na vojenských základnách.

Článek

Bitva o nahotinky vypukla v květnu. Puritáni vypálili z těžkého kalibru - odvolali se na zákon o vojenské cti a mravopočestnosti, který zakazuje prodej "explicitně sexuálních materiálů" na armádní půdě. A kromě argumentu o rozvracení morálky vojáků a jejich rodin připomněli i skutečnost, že sama armáda zakázala prodej publikací s obnaženými kráskami na svých základnách na Blízkém východu "z respektu k místním hodnotám".

"Nejen blízkovýchodní, ale i americké hodnoty zavrhují sexuální vykořisťování žen. Naše vlastní přesvědčení o cti a nedotknutelnosti každé osoby však nejsou respektována," volali stoupenci zákazu.

Pentagon zareagoval vytvořením zvláštní komise, která si problém vzala na starost. A nepochybně velice důkladné zkoumání ze všech stran umožnilo ministerstvu rozhodnout, že sporné publikace vlastně vůbec nejsou "sexuálně explicitní materiály". Čili nadále zůstávají povoleny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám