Hlavní obsah

Na pedály šlapal spolujezdec, tvrdil opilý beznohý řidič

ABBOTSFORD

Oříšek pro právníky může představovat kauza třiačtyřicetiletého Harveyho Millera, jehož policie v americkém státě Wisconsin zadržela opilého za volantem dodávky Chevrolet. Miller je totiž beznohý a svou obhajobu postavil na tom, že vlastně auto tak docela neřídil.

Článek

Svým způsobem má pravdu. Když policisté vůz zastavili, podle agentury AP zjistili, že Miller pouze točí volantem, zatímco pedály rukama obsluhoval jeho spolujezdec - pětapadesátiletý a rovněž opilý Edwin Marzinske.

Policie "řidičovu" argumentaci nezkoumala: oba opilce zadržela a hlavu ať si láme soud.

Pro zatčené to prý není první podobný prohřešek. V minulosti jim byl kvůli jízdě pod vlivem alkoholu odebrán řidičský průkaz, a tak se nyní k obžalobě pro opilost přidává i obvinění z řízení bez platných dokladů.

Policii ujížděl také řidič bez rukou

Řízení lidí s těžkým tělesným postižením není zcela neobvyklé. Například v květnu se policie ve městě New Port Richey marně pokoušela dohonit Ford Explorer, který řídil čtyřicetiletý bezruký řidič s jednou nohou.

Muž přitom přichází do křížku s úřady často. S policisty se v autech honil dvousetkilometrovou rychlostí již v roce 1998 a o dva roky dříve byl dokonce poslán za mříže pro napadení strážníka. O oprávnění k řízení už přišel asi dvacetkrát.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám