Hlavní obsah

Pověrčiví Italové ročně zabijí 60 tisíc černých koček

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Italové jsou neskutečně pověrčiví a na jejich slepou víru v temné síly ročně zahyne prý až 60 tisíc černých koček. Ochránci zvířat se marně snaží bojovat s tímto nešvarem. V zemi kolem Říma nemá skoro žádná černá kočka šanci na přežití. Pro Italy jsou tato zvířata ztělesněním ďábla a přinášejí smůlu.

Článek

Italská Asociace na ochranu zvířat a životního prostředí však varovala, že se v zemi také značně rozšířily rituály černé magie, při nichž jsou černé kočky vražděny.

Paradoxní na všem je, že například v Británii naopak věří v šťastnou moc černých koček. Temné micky a mourci se tam tak těší oblibě a úctě. I v České republice věříme, že když tohle zvíře přeběhne přes cestu, přinese smůlu. V Itálii prý přes cestu přeběhne samotný Lucifer.

Každý rok je podle italské Asociace v zemi zabito minimálně šedesát tisíc koček jen kvůli pověrám a černé magii. Pověst o temných silách ukrytých v těchto zvířatech se táhne Evropou od tmářských honů na čarodějnice ve středověku.

"Katolická církev zvěčnila tuto myšlenku po celá staletí, je teď hluboce zakořeněná v lidských myslích. Po staletí byly černé kočky masakrovány na příkaz kněžích," tvrdí Lorenco Croce, prezident italské Asociace na ochranu zvířat a životního prostředí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám