Hlavní obsah

Hollywoodský smolař Seagal viní ze svého krachu FBI

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Aspirant na nejtrapnější postavu Hollywoodu (hned vedle Chucka Norrise) Steven Seagal má jasno. Kariéru mu zničila FBI. Její agenti údajně mohou za to, že si od roku 2001 nezahrál v žádném pořádném filmu. FBI ho v říjnu 2002 veřejně pranýřovala za to, že si najímá soukromého detektiva, aby zastrašoval novináře, kteří by chtěli o Stevenovi napsat "špatný článek". Obvinění se nakonec ukázalo jako pouze částečně oprávněné.

Článek

"Lovcem policajtů to skončilo. Od té doby točím jen na DVD a za vše může FBI," tvrdí herec. FBI vyčítá především to, že začala kauzu s vydíráním novinářů propírat na veřejnosti ještě dříve, než měla dostatek důkazů k tomu, že je ve všem namočené především soukromé očko Anthony Pellicano a nikoliv on.

"Pošpinili mé jméno, aniž měli dostatek důkazů, a nikdy se mi neomluvili," říká rozezleně Seagal. "Bylo mi zle, když jsem slyšel své jméno ve spojení s trestnými činy, o nichž vyšetřovatelé věděli, že jsem je nespáchal. Nedokážete si představit, co to udělalo s mým životem," dodal Seagal.

Pellicano nyní sedí ve věznici a čeká na soud. Obžaloba ho viní mimo jiné z nezákonných odposlechů telefonických rozhovorů. Seagal nyní chce, aby bylo spravedlnosti učiněno za dost a požaduje po FBI omluvu.

"Falešná obvinění FBI odstartovala tisíce článků, v nichž o mně novináři psali, že je terorizuji a že spolupracuji s mafií. Toho se zalekla i filmová studia a nezávislí producenti - a to mi zlikvidovalo kariéru," svěřil světu Seagal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám