Hlavní obsah

Jihoafričanovi přistálo za jízdy na střeše auta letadlo

Největší šok ve svém životě nejspíš zažil jihoafrický řidič, kterému během klidné jízdy přistálo na střeše auta letadlo. Malému letounu přestal ve vzduchu fungovat jeden motor, a tak se jeho pilot rozhodl nouzově dosednout na silnici. Přehlédl však vozidlo jedoucí pod ním.

Článek

"Všiml jsem si, že jsem o něco výš, než bych měl být při přistání na silnici," popsal událost místnímu listu The Citizen pilot Dale de Klerk. Jinak si ale manévr nemohl vynachválit.

"Bylo to perfektní přistání. Letadlo i auto se pohybovaly stejným směrem a stejnou rychlostí," prohlásil desetinásobný jihoafrický šampion v rallye.

Řidič "přistávacího" automobilu Sidney Mann byl prý o něco méně nadšený. "Myslel, že přišel jeho soudný den," řekl listu de Klerk, kterému se po zhruba 200 metrech společné jízdy podařilo letadlo opět zvednout do vzduchu a následně s ním na druhý pokus přistát na pevné zemi.

Na Mannově mercedesu vznikla škoda 80 000 randů, v přepočtu přes 220 000 korun. Jak podotkla agentura DPA, mohl si ji poškozený vyčíslit sám hned na místě, neboť pracuje jako znalec v pojišťovně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám