Hlavní obsah

Lotyšský poznávací zájezd měnil sedmkrát autobus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

České zájezdové autobusy nedávno označil německý tisk za jezdící šrot. Pro neuvěřitelné trápení skupiny Lotyšů, kteří museli při cestě do Německa sedmkrát měnit autokar, však budou hledat přiléhavá slova obtížně. Agentura DPA pouze konstatovala, že kvůli "zpropadeným autobusům" se Lotyšům lepila smůla na paty.

Článek

Celkem sedmkrát si museli účastníci poznávacího zájezdu kolem Evropy vystoupit kvůli nejrůznějším poruchám jejich autobusu. Turisté nakonec minulý týden uvízli v Berlíně poté, co jim odešel už osmý stroj, oznámila policie.

Už ve středu německá policie zadržela autobus s lotyšskou výpravou při vjezdu na dálnici u obce Dreilinden nedaleko Berlína. Závady na vozidle byly tak závažné, že bylo okamžitě staženo z provozu. To už měli otrlí Lotyši s přesedáním do náhradních autobusů šestinásobnou zkušenost. Všechny předchozí busy buď odmítaly pokračovat, nebo jim to zakázala policie kvůli technickým nedostatkům.

Na druhý den dorazil další dědeček-autobus ve značně zuboženém stavu. Bylo mu už přes 20 let a tachometr podle policie prozrazoval několik miliónů najetých kilometrů. Muži zákona jej okamžitě odstavili. A měli k tomu pádné důvody: řízení bylo uvolněné, přední sklo prasklé a nosné díly poškozené.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám