Hlavní obsah

Pobyt ve vesmírném hotelu bude stát přes 80 miliónů

Novinky, Famous
WASHINGTON

Vesmírná turistika se z říše sci-fi přesouvá do reálného života. A američtí podnikatelé už plánují výstavbu prvního hotelu na oběžné dráze. Dveře prvním zákazníkům by měl otevřít v roce 2012. Třídenní pobyt v něm přijde zájemce na více než 80 miliónů korun.

Článek

V ceně je zahrnut odlet do galaktického hotelu, osmdesátiminutový pobyt na oběžné dráze Země, patnáct východů slunce denně a osmitýdenní intenzivní výcvik před odletem ve vesmírném výcvikovém centru na tropickém ostrově.

Kosmický inženýr Xavier Claramunt, ředitel hotelu, tvrdí, že každý pokoj je v samostatné kapsli, která je připojena k centrálnímu jádru. Každé apartmá má sedm metrů na šířku a čtyři na výšku a má velké okno a koupelnu.

V první fázi výstavby bude v hotelu dvaadvacet volných pokojů. Ty budou instalovány na oběžné dráze pomocí raketoplánu. Claramunt se neobává, že by hotel zel prázdnotou. Lákadlem má být pro 40 tisíc nejbohatších lidí na světě.

Investice mají poskytnout soukromí investoři z USA, Japonska a Spojených arabských emirátů. Celkově přijde na tři miliardy dolarů, v přepočtu na něco přes 61 miliard korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám