Hlavní obsah

V rakouském jezeře napadá plavce velká štika

Novinky, jky
VÍDEŇ

Rakouské jezero v Badesee Wildenau bylo pro plavce uzavřeno místními úřady . Důvodem je velká štika, kterou tamější obyvatelé přezdívají "Čelisti", která již několik plavců pokousala. Rakušané se tak budou moci v tomto jezeře osvěžit teprve až se podaří velkou rybu odchytit či až se sníží teploty. To by mělo hyperaktivní štiku zklidnit. Informoval o tom server Ananova.

Článek

Rybářský spolek z této oblasti už dokonce i vypsal odměnu na odchycení štiky, ale zatím se na háčku žádného z rybářů neobjevila. Šťastlivec by ale asi musel mít pořádně silný vlasec, šlo by totiž o pořádný úlovek, který by se asi vehementně bránil vylovení.

Poslední napadení bylo zaznamenáno tento týden, kdy štika zaútočila na nohu pětačtyřicetileté ženy, která se brouzdala na kraji jezera. Margot Withersová nakonec odešla s krvavými šrámy na noze, které jí dokonce musel sešít doktor několika stehy. "Pronásledovalo mě to po celou dobu útěku na břeh, bylo to děsivé," uvedla Withersová.

"Bylo tu už pokousáno mnoho lidí. Teplé počasí dělá mnoho ryb agresivními. Až se o něco ochladí, tak se pravděpodobně zklidní. Tedy pokud ji do té doby někdo nechytí," řekl tamější rybář Franz Mettmach.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám