Hlavní obsah

Domov, sladký trubkový domov

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠENJANG

V Číně nemají všichni dostatek peněz, aby mohli žít v normálních domech a bytech. Někteří musí šetřit, a tak vymýšlí, jak nejlevněji bydlet v něčem, kde by jim nepršelo na hlavu. Padesátiletý Sin Jü-cchaj si postavil dům z dvou cementových trubek. Přitom by v tomto podivném příbytku žít nemusel, jeho dcera mu nabídla, ať se nastěhuje k ní.

Článek

Sin Jü-cchaj si prý ve svém obydlí doslova libuje a chlubí se jím. "Můj otec dělá velmi rád věci odlišně. Od stavební společnosti koupil dvě cementové trubky a proměnil je v opravdový dům s okny, dveřmi a dokonce i komínem," vysvětlila jeho dcera.

Zároveň svému otci říkala, že je pro něj v jejím bytě dostatek místa, ale Sin stále trval na tom, že si postaví svůj vlastní. "Jednou jsme se již stěhovali (rodina), ale on trval na tom, že si svůj trubkový dům vezme s sebou," řekla.

Jeho podivný dům se stal v Šenjangu pozvolna oblíbenou atrakcí. "Čas od času se sem někdo přijde podívat a vyfotit si tu stavbu," řekl jeden ze sousedů pro tamější deník Chuašang.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám