Hlavní obsah

Miss ČR se objevila na dětském táboře. Nostalgie?

Novinky, jky
SÁZAVA-SEDLIŠTĚ

Úřadující Miss ČR Kateřina Sokolová se objevila v druhé polovině července na dětském táboře v Sázavě-Sedlišti. Na táboře určeném pro děti ve věku 6-15 let strávila dva dny a pořádně se zapojila do víru dění. Mimo jiné přivezla do tábora svůj speciální recept na čínu po thajském způsobu, který byl dětskými ochutnávači ohodnocen jako výborný.

Článek

Co Kateřina Sokolová na táboře dělala? Proč přijela právě na tento tábor? To bylo to, co nám vrtalo hlavou. Asi hlavním důvodem je to, že jednou z mladých účastnic tábora je i její malá nevlastní sestra.

Během dvou dní toho na táboře, na kterém je 110 dětí a zaštiťuje ho hnutí Duha, stihla mnoho - vyhlášení miss a missáka tábora, výlet do Kutné Hory a koupání v tamějším aquaparku.

Čtenářům Novinek Kateřina Sokolová přináší recept, který se na táboře ujal více než dobře. Jestli tedy chcete zkusit, co chutná Miss ČR 2007, tak máte jedinečnou příležitost.

Miss ČR si na thajské číně vždy pochutná. Foto: pro Novinky Pavel Dvořák

Čína po thajském způsobu dle Miss ČR 2007
Potřebujeme: kuřecí prsa, 6 hlaviček česneku, kůru z jedné limety, menší zázvor, kokosový krém (v hypermarketech běžně k dostání v plechovkách), cibuli, bambusové výhonky, pórek, malé kukuřičky, hlívu ústřičnou, jasmínovou rýži, olej, cukr, bílý pepř, vegetu a sůl
Příprava: Prolisujeme šest hlaviček česneku, nastrouháme kůru z jedné limety najemno, nastrouháme jeden menší zázvor a směs promícháme. Na rozehřátou wok pánev s jednou lžící oleje dáme lžíci cukru a necháme zkaramelizovat do hněda, poté přidáme dvě lžíce kokosového krému z plechovky a asi po dalších 20 vteřinách vmícháme půl směsi (česnek, zázvor, kůra z limety). Ihned poté vložíme na kousky nakrájené kuřecí maso a asi po dvou minutách na větší kousky nakrájenou cibuli, bambusové výhonky, pórek, malé kukuřičky a hlívu ústřičnou. Po dalších asi třech minutách restování přidáme druhou půlku směsi (česnek, limeta, zázvor) a tři lžíce kokosového krému. Poté pánev odstavíme od plotny a celou směs zakapeme limetovou šťávou, osolíme, opepříme bílým pepřem, ochutíme vegetou a podáváme s jasmínovou rýží.
Miss ČR Kateřina Sokolová přeje dobrou chuť!

Reklama

Související články

Miss České republiky je Kateřina Sokolová

Miss ČR pro rok 2007 byla v sobotu večer v Brně vyhlášena 18letá studentka z Průhonic Kateřina Sokolová, která získala rovněž titul Miss silueta. První...

Miss ČR Kateřina Sokolová se stala řidičkou

Dávejte si na silnicích pozor, jelikož je s vámi bude velmi brzo brázdit i Miss ČR 2007 Kateřina Sokolová. To je ten typ věty, který pohledná dívka z Průhonic...

Výběr článků

Načítám