Hlavní obsah

Násilníka pustili omylem z vězení o 36 let dřív

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HOUSTON

Willie Joe McAdams byl odsouzen ke 40 rokům ve vězení, avšak kvůli úřední chybě byl propuštěn poté, co za mřížemi strávil čtyři roky. Někdo do jeho záznamů za čtyřku zapomněl dopsat ještě nulu.

Článek

"K pochybení došlo, když byl útočník převážen do vězení," upřesnila mluvčí texaských justičních orgánů Michelle Lyonsová. Dodala však, že podobné omyly jsou výjimečné. Proč se tak stalo, je nyní předmětem vnitřního vyšetřování.

Jen krátce si však pobyl Američan na svobodě, protože nedlouho poté, co se omluvil své bývalé oběti, ho policie opět zadržela.

McAdams v březnu 2003 ve sportovním baru střelil Cedrika Thomase a na jedno oko ho oslepil. Poraněný byl nemile překvapen, když k němu o červencovém víkendu McAdams v restauraci přistoupil, potřásl mu rukou a omluvil se.

Pár dní poté policie McAdamse znovu zadržela. Na svobodu by měl být teď propuštěn podmíněně nejdříve za 16 let, tedy pokud opět někdo neudělá nějakou chybičku či překlep.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám