Hlavní obsah

Původní Lennonovy lennonky jsou v aukci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sluneční brýle s tenkými zlatými obroučkami, které patřily Johnu Lennonovi, jsou nyní draženy v britské internetové aukci a má se za to, že by mohly vynést kolem 1,5 miliónu dolarů, tedy více než 30 miliónů korun.

Článek

Světoznámé brýle se dostaly minulý týden na webové stránky 991.com. Aukce bude uzavřena až 31.července. Brýle zatím ještě stále patří japonskému televiznímu producentovi Junishi Yoreovi, který prý skupině Beatles tlumočil.

S brýlemi dostane nový majitel i vlastnoruční dopis od pana Yorea, ve kterém se píše, že je dostal, když byli Beatles na turné v Japonsku v roce 1966 a před odjezdem mu je John Lennon daroval.

Lennon byl často fotografován s brýlemi, které se staly jedním s charakteristických doplňků celé generace. Když byl Lennon v roce 1980 zavražděn před svým bytem v New Yorku, pan Yore z brýlí vytlačil skla - japonská tradice si totiž žádá, aby sklo z brýlí zemřelých bylo odstraněno. Jen tak totiž duše nebožtíka bude moci brýle užívat i v příštím životě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám