Hlavní obsah

V troskách je i vztah našeho syna, přiznali Paroubkovi

Právo,
PRAHA

Složitým obdobím prochází v posledních týdnech celá rodina předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Po oznámení, že se schyluje k rozvodu s manželkou Zuzanou, se rozpadá i vztah jejich syna Jiřího (23) s přítelkyní Kristýnou (27), která před třemi nedělemi porodila dceru Viktorii.

Článek

"Ať je situace mezi naším synem a jeho partnerkou a matkou jeho dítěte (jakákoliv), ať se vyvine jakkoliv, já ani Zuzana nenecháme partnerku našeho syna ani vnučku na holičkách, nenecháme je nezabezpečené," sdělil v pondělí novinářům Paroubek za přítomnosti své manželky.

Na bleskově svolané tiskové konferenci do své pracovny v Lidovém domě tak reagoval na zprávu bulváru, že jejich syn opustil přítelkyni s miminkem. Paroubek zároveň poznamenal, že do vztahu jejich syna se s manželkou Zuzanou míchat nebudou.

"Ve štychu je nenecháme"

Zda se Paroubek junior, který v těchto dnech údajně odpočívá s přáteli na Krétě, definitivně rozešel s partnerkou, však jeho maminka prý neví. "Fakt to nevím. Podle mě to neví ani on," řekla Paroubková Právu.

Sama je však připravená podat Kristýně s miminkem pomocnou ruku. "Kdykoliv jí pomohu, když bude potřebovat," zdůraznila.

Předpokládá také, že syn, který při studiu vysoké školy pracuje, se o dceru a její maminku finančně postará, neboť je to podle ní hlavně jeho záležitost. Dodala, že oni jako rodiče vypomohou v případě, že to syn nebude sám zvládat.

"Samozřejmě, že se o ně postaráme. Nenecháme je přece ve štychu," prohlásila. Jasné je, že pokud jde o peníze, bude to záležitost jenom jejího manžela, protože Paroubková zůstane ženou v domácnosti.

Vnučku ještě neviděla

Paroubková přiznala, že malou Viktorku, která přišla na svět v Ostravě a stále tam je u druhé babičky, ještě neviděla.

"Mám své osobní problémy, se kterými se musím vyrovnat, a to není zrovna pro mne lehké," řekla rozpačitým hlasem. A dodala, že Kristýna s dcerkou už může přijet do Prahy. "Asi ani nehodlají, alespoň v dohledné době," poznamenala Paroubková.

Mrzí ji také, že synova přítelkyně trvala na tom, že přivede dceru na svět v Ostravě. "V Podolí i u Apolináře mám známé lékaře, ale Kristýna to odmítla s tím, že její maminka je zdravotní sestra a mají tam své zázemí," podotkla Paroubková.

"Rodinu nechte být, radši útočte na mě"

Také už neplatí, že Paroubek ml. bude s Kristýnou a dcerkou společně bydlet v novém prostornějším bytě v Praze-Stodůlkách, který si předčasem šéf soc. demokratů s manželkou pořídili.

"Dohodla jsem se už s Kristýnou, že přes internet budeme hledat pronájem tak, aby byla poblíž Petřin, kde budu bydlet já," upřesnila Paroubková.

V narážce na rozvod Paroubkových se totiž Kristýna nechala slyšet, že chce být nyní poblíž paní Zuzany a "ulehčit jí těžkou životní situaci".

A jaký vztah panuje mezi oběma ženami? "Beru ji jako synovu partnerku," uvedla manželka šéfa ČSSD s tím, že si občas zatelefonují a esemeskují.

Paroubková odmítla cokoliv sdělit k rozvodu s manželem, jenž řeší její právníci. Podle informací Práva by jejich manželství mohlo skončit už do několika týdnů.

Paroubek v pondělí apeloval na novináře, aby nechali jeho manželku i syna s jeho partnerkou na pokoji. "Když už chcete útočit, tak útočte na mě," zdůraznil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám