Hlavní obsah

Slovenské ministerstvo mělo na webu drsné vtipy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Na oficiální internetové stránce slovenského ministerstva vnitra byly zveřejněny desítky vulgárních vtipů o Romech, homosexuálech, blondýnkách, ale i o policistech. Zřejmě šlo o chybu, za kterou podle mluvčího ministerstva vnitra mohou padnout tresty. Ve čtvrtek o tom informovala televize TA3.

Článek

Část stránky už byla z internetu odstraněna. Neslušné či rasistické vtipy obsahovala podle televize stránka ministerstva vnitra v položce krajského policejního ředitelství v Trenčíně. Podle počítačových odborníků nešlo o útok hackerů.

"Podle těch údajů, které jsme měli možnost vidět na obrazovce, to vypadá jako oficiální stránka ministerstva vnitra," řekl pro TA3 Martin Drobný z redakce časopisu PC Revue.

Mluvčí krajské policie v Trenčíně Katarína Hlaváčová řekla, že po dokončení pracovní verze stránky omylem zůstal na internetu odkaz na stránku s vtipy. "Pokud se potvrdí, že selhal lidský faktor, je možné, že se přistoupí k disciplinárnímu řízení," doplnil mluvčí ministerstva vnitra Erik Tomáš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám