Hlavní obsah

Syn Usámy bin Ládina si vzal Britku v otcově věku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Jednapadesátiletá Jane Felix-Browneová potkala Omara Usámu bin Ládina, syna nejhledanějšího muže světa, který s ním sdíli stejné jméno, na dovolené v Egyptě. A o půl roku později si o 24 let mladšího obchodníka ze Saúdské Arábie při muslimském obřadu vzala za muže.

Článek

Trojnásobná matka a dokonce i babička z britského Cheshiru sňatek před svými nejbližšími až dosud tajila, protože se bála nepřátelské reakce. A ukázalo se, že právem.

"Já v Omarovi vidím muže, do kterého jsem se zamilovala, je to pro mne nejbáječnější člověk, jakého jsem kdy potkala. Jeho srdce je čisté, je zbožný, klidný, opravdový gentleman," líčí svého manžela okouzlená Jane, která má už několik manželství za sebou.

Setkání Omara a Jane bylo tak romantické, jak si jen lze představit - potkali se loni v září při vyjížďce na koni k pyramidám, kde Jane byla ze zdravotních důvodů, protože trpí roztroušenou sklerózou. Svatby se konaly posléze dvě, první obřad v Káhiře, druhý v Saúdské Arábii.

Britka není jedinou Omarovou ženou

Nyní svůj život "paní Ládinová" dělí mezi domov v Británii a Saúdskou Arábii, kde žije její muž, jeden z jedenácti potomků největšího světového teroristy z jeho prvního manželství. Omar je již jednou ženatý a má s manželkou dvouleté dítě.

"Zatím jsme se s jeho druhou ženou osobně nesetkaly, jen jsme si několik hodin povídaly po telefonu," říká Jane. "A je jasné, že jí náš vztah s Omarem nevadí."

Svého muže od dubnové svatby sice Jane viděla sama jen jednou při týdenní cestě do Arábie, ale je přesvědčená, že vzdálenost jejich vztahu nijak neublížila. "Mluvíme spolu telefonem i patnáct hodin denně," potvrzuje. "A píšeme si maily."

Jane svého manžela oslovuje habibi, což znamená v arabštině "má lásko" a sama začala používat i své arabské jméno, Zaina Mohamad. S osobou svého tchána prý ona sama nemá nic společného a její muž v podstatě již také ne.

Příjmení je na obtíž

"Omar žil s otcem v exilu v Súdánu a v Afghanistánu, ale přerušil s ním vztahy už před útokem 11. září," říká Jane. "Otce viděl naposled v roce 2000. Od té doby ho postrádá. Jestli je jeho otec odpovědný za útok na New York, neví, a nejspíš se to nikdo z nás ani nedoví," dodává Jane, která je téměř stejně stará jako její neslavně proslulý tchán.

Byla by prý ráda, kdyby měla zcela anonymního tchána, na kterého by mohla být pyšná. "Potěšilo by mne, kdyby Omar mohl nějaký čas žít se mnou v Británii. A nemusel se obávat, jak se lidé tváří, když slyší jeho jméno," povzdychne si Jane neboli Zaina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám