Hlavní obsah

Pes závislý na nikotinu trpí zákazem kouření v Anglii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SHALDON

Zákaz kouření na veřejných místech a v restauracích, k němuž nedávno přistoupila Anglie, zkomplikoval život dvouleté kólii Archie z Shaldonu v hrabství Devon. Pes si vypěstoval závislost na nikotinu a je těžkým pasivním kuřákem.

Článek

"Nemohl se nabažit pozorování kouřících lidí. Když někdo típnul cigaretu, okamžitě přesunul svou pozornost k někomu jinému, kdo zrovna kouřil," řekla listu Daily Mirror majitelka psa Sarah Taylorová.

"Rád čmuchal cigaretový kouř a sledoval obláčky dýmu plující ve vzduchu. Je to trochu zvláštní, ale připadá mi, že je opravdu závislý," dodala třiatřicetiletá žena.

Manželé Taylorovi tráví hodně času v shaldonském baru, kam s sebou vodí i Archieho. Ten je však od té doby, co se v lokálu nekouří, nervózní a nevrlý.

"Sousedé nám navrhovali, abychom mu pořídili nikotinovou náplast. Myslím ale, že by mu lépe vyhovovaly nikotinové psí suchary," doplnila Taylorová, podle níž je její pes ze zákazu kouření skutečně nešťastný.

Reklama

Výběr článků

Načítám